Anchristin & Evert Kullberg

JUL I OGANE, JAPAN.

Sverige

Det var mycket trevligt att få besöka många församlingar i Sverige i höstas.Vi förstår att det finns många utmaningar för församlingarna i vårt hemland. Tack för att ni fortsätter att be för oss i vårt pionjärarbete i Ogane och för pastor Elias familj som tagit över efter oss i Takanezawa. Pastorsparet Elia tyckte det var mycket trevligt att få vara med oss i Sverige under ett par veckor och möta en del av er.

Många runt bordet

Under oktober hade vi besök av våra döttrars familjer, 9 personer, plus att vi plötsligt fick ta hand om en man som nyligen lämnat ett fängelse. Så det blev 12 personer runt matbordet. Karinas familj fortsätter sitt pionjärarbete i Bolivia. Annas familj är aktiva i en församling utanför Vårgårda. Vår Tommy i Göteborg håller på att få fast jobb på en revisionsfirma, hoppas vi.

Nya människor

Mannen som lämnat fängelset hjälper till en del med utejobbet vid vårt pionjärarbete. Bed för honomatt han får vara fri, frisk och glad. Han, plus fyra eller fem till, kommer att döpas den 20 december i en gemensam dopförrättning för Ogane och Takanezawa. Ayaka som Anki berättade om i mötena i Sverige har bytt jobb och har lite svårt att komma till kyrkan. Fortsätt att be för henne och hennes familj. Ytterligare en man som nyligen börjat komma är en nybliven pensionär som är stolt över att vara Buddist. Bed att han förstår vem Jesus är. De flesta kontakter vi har i Ogane är arbetslösa och har diverse psykiska svagheter. Bed att de får växa till och bli till välsignelse i Guds rike.

Julkonsertimage1

I början av december hade vi en julkonsert i Ogane. Det var en grupp från en annan församling som spelade klockspel, Ankis kör sjöng och det var Luciatåg m.m. 80 personer kom, en del var helt nya. Bed att de fortsätter att komma till våra samlingar. Det blir flera utåtriktade samlingar under jul och nyår.

Nytt år

Under det nya året vill vi fortsätta att satsa på pionjärarbetet i Ogane. Vi får fler ock fler kontakter som vi hoppas ska bidra till att människor kommer till tro.Vi är glada över vår lilla vackra kyrka på en kulle med stor parkering nedanför kullen. Vi är också glada över bostaden bredvid parkeringen. Under 2016 får vi besök av en organist från Ångermanland och en kör från Linköping. Besökarna kommer att hjälpa oss med ett par konserter i vår lilla kyrka.

En lokal till

I samma byggnad som bostaden finns en lokal som vi gärna vill inreda och använda till cafe och second hand-butik m.m. Men det behöver hända under för att det ska bli möjligt. Vi hoppas bl.a. på att kommunen ska ge oss ett bidrag. Kanske det är möjligt med tanke på att det kan bli arbetsträning för de som inte klarar vanliga anställningar.

Tacksamma

Vi är tacksamma för ert fortsatta stöd under det kommande året. Utan ert stöd skulle det vara helt omöjligt.Er förbön och era offer är bra drivmedel för att föra pionjärarbetet framåt. Gud välsigne er alla.

Hjärtliga hälsningar från era utsända
/Anki och Evert Kullberg