Hälsningar från Lena & Rune Högberg

TORP I DECEMBER 2015

Hej kära vänner!

hus

Nu har vi varit i Sverige i 6 månader och bott i Torp, utanför Kumla, i drygt 3 månader . Ni som känner till Torp-konferensen vet var det är. Vi hyr en lägenhet i Herrgården som finns på området. Högt i tak och vacker utsikt i alla vädersträck. Det är en fantastisk miljö, mättad av historia och att gå i parken och skogarna i närheten är en njutning.

Vi har en bok som berättar om Torp-konferensen och om hur väckelsen spred sej i bygden för mer är 100 år sedan. Känns faktiskt lite respektingivande att bo på den här platsen!

Namnlös

Vi mår fint, blev pensionärer nu under året och har beslutat oss för att bosätta oss i Sverige. Att det blev här i Närke beror förstås på att barn och barnbarn finns här, Erika och Mattias med Felicia och Vilma i Åbytorp, Simon och Linnea med barnen William, Vendela och Alfred i Örebro. Miriam och Nils-Börje med Jenni, Nelli och Salma i Mariestad. Det är en glädje att få vara så nära, ställa upp när det behövs och se barnbarnen växa.

Naturligtvis har vi inte helt lämnat Mali och Tchad, där vi bodde under så många år och har många fina vänner. Vi planerar att åka till Mali den 7 januari och vara där i sex veckor. I första hand ska vi ha bibelstudier för pastorsfruar och även pastorer, Vi åker ut i byarna i de olika regionerna och samlar kvinnorna till några dagars undervisning. Vi kommer också att undervisa och samtala om narkotika som blivit en riktig plåga i de här länderna. Här finns massor av ungdomar, en del med en allt bättre ekonomi och de blir mer och mer en målgrupp för narkotikahandlarna,

Vi är verkligen tacksamma mot er alla som varit trogna i så många år, vad gäller förbön, ekonomiskt stöd till oss och arbetet i de här två länderna. Och vi är också glada för att ni fortsätter att vara med – tanken är att vi ska göra kortare vistelser i Mali och Tchad en gång/år.

Nu förbereder vi julfirandet med hela ”storfamiljen” här på Torp. Vår tacksamhet går också till Gud som sände Jesus till vår jord, för att ge oss sin frid. Julens verkliga budskap!

I Jesaja bok läser vi om Jesus, ”Hans namn ska vara . . . . Fridsfurste” – det inger hopp inför framtiden.

Till er alla från oss, en riktigt God Jul och ett

Gott och Välsignat Nytt År 2016

/Lena och Rune