Korsdraget

Har du någonsin funderat över hur man skulle kunna skapa en söndagsskola som känns fullständigt oemotståndlig för barnen? En söndagsskola där frivilliga vuxna hjälper till med både glädje och entusiasm, eftersom de vet att de arbetar för att betjäna Kristi lärjungar och nästa generation kristna ledare. Kan söndagsskolan verkligen bli den BÄSTA timmen i veckan för både barn och vuxna?

Tänk dig ett ställe där barnen har så roligt medan de lär sig om Gud och hur stor Gud är att de inte vill missa en enda vecka… där musiken är så modern och engagerande att barnen går nynnande därifrån, och orden i musiken hjälper dem att komma ihåg Bibelns budskap hela veckan… där video och drama används effektivt för att lära denna mediafokuserade generation hur man lever ett kristet liv hemma, i skolan och i bostadsområdet.

Äventyrarna (scouter) samlas tillsammans med korsdraget varje onsdag klockan 17.30 där man har gemensam stund av andakt,  grupperna delas upp och sedan gör vi något ute eller inne. Ibland tillverkar vi saker eller gör något som går att äta. När vi är ute har det ofta med eld att göra. Sista träffen på höstterminen har vi knytkalas och våren avslutas med en hajk med en övernattning i tält. Vissa år har vi även möjlighet att åka på läger.

Värderingarna

  • Korsdraget är anpassat för barnen.
  • Vi värdesätter undervisning som är relevant för barnen idag.
  • Bibelundervisningen behöver vara kreativ.
  • Barnen ges medveten vägledning av ledare som är äkta i sin tro.
  • Barnen behöver vara andligt, känslomässigt och fysiskt trygga.
  • Vi vill att Korsdraget ska vara ett roligt ställe.