Korsdraget är igång med buller och bång!

Så fick vi då äntligen dra igång efter mycket tankar och funderingar.
En del blev som vi tänkt, en del saker ännu bättre och en del detaljer får vi fundera vidare på. Man kan se vårt arbete som en resa mot ett bestämt mål men med oväntade strapatser på vägen. Vi blir aldrig färdiga, men det tror jag är sunt. I och med att vi ständigt möter nya barn möter vi också nya utmaningar.

Vi som arbetar med Korsdraget har som målsättning att verksamheten ska kännas ”relevant i tiden”, dvs. undervisningen ska vara tilltalande för våra barn. Det innebär att vårt kristna budskap ska presenteras på ett kreativt sätt och göra bibelberättelserna direkt överförbara på deras egna liv. Ett budskap som varje barn har nytta av i vardagen.

Ett annat mål är att Korsdraget ska vara roligt. Gissa om det gäller att kittla det barnsliga i våra vuxna ledarhuvuden! Vad tycker barn är roligt? Har du barnsliga idéer så kom med dem så kanske de passar på Bus-kul! Hittills har barnen spelat pingis, läst sagor, lekt med lek-lera, bowlat och sprungit en hinderbana.

Ledarteamet består idag av 18 stycken ledare. En del har en direkt uppgift riktad mot fredagskvällen och barnen. Andra har praktiska uppgifter som att ordna material och plocka fram saker. Det är en stor glädje för oss som varit med från början att se vilket nätverk som vuxit fram. Tack gode Gud! Fortfarande finns det plats för flera att vara med. Kan man inte vara med varje gång så går det bra att boka in sig för ett visst datum. Tar du inte på dig en speciell ledar uppgift så kom och var med i alla fall. Vuxna kan vi aldrig få för många av…

Tack för alla förböner!

Sara Yngvesson

Bra för föräldrar att veta
Barnen behöver inte komma prick 17.30!
Incheckning pågår mellan 17.30 och 17.45.