Korsdragsgudstjänst

Det är alltid lika roligt med korsdragsgudstjänst, det liksom passar alla stor som liten. Ja som idag, alla fick vi vara med på en storsamling, med allt vad det innebär. För det första såg det ju inte alls ut som en ”vanlig” söndag, talarstolen stod inte där den brukar vara, där hängde istället ett stort skynke och så var där en massa annat intressant som Jordanfloden och så några hus. Vad skulle egentligen hända?
Barnen sjöng några av sångerna som de lärt sig under treminen och så samlade vi in pengar. Sen så var det dedär med husen och Jordanfloden, vi fick se ett drama i världsklass det gick inte att missa budskapet. Bibelutdelning hann vi också med till barnen i årskurs 3 och 5.

Barnen sjöng ”Vi kan hjälpas åt att göra livet ljus för nån,……”

”…ge utav det som du har för att glädja nån…”

Den spetälske Naaman besöker profeten Elisas hus efter att hans frus tjänarinna berättat om Elisa, att han var en Gudsman som genom Gud kunde bota sjuka. Framme hos Elisa får han veta att han ska gå och doppa sig sju gånger i Jordanfloden vilket han tillsist gör och blir frisk. Naaman tog så emot Gud i sitt hjärta.
Vi kan få vara som tjänarinnan som blev en länk på Naamans väg till att bli en Gudsman.

Susanne berättade om personer som varit länkar till hennes tro.

Tarja delar ut biblar till barnen, Scoutbibeln till 3:orna och bibeln till 5:orna.

Så slutade vi med fika och det blev en lång kö.

Text & Foto: Frida