Sommarkonferens i Timmernabben


EFS i Sydöst Sverige anordnar varje år en sommarkonferens i Timmernabben som ligger några mil norr om Kalmar. Årets konferensen pågick en vecka och Temat för i år var Äkta Liv.

En målsättning som arrangörerna har är att det ska finnas något för alla åldrar. Därför är konferensen uppdelad i olika spår med aktiviteter både för de riktigt unga och för de äldre. Den minsta gruppen är GRO som in sin tur består av olika spår från före skolålder och till femte klass. Grupper VÄXA Josua och VÄXA Ungdom är för lite äldre barn och ungdomar. För vuxna finns gruppen MOGNA och gruppen VILA som namnet anger ett lugnare spår. I Schemat för MOGNA var i stora drag följande. 7.30 Morgonmässa för de morgonpigga, 8 Frukost, 9.30 Bibelförklaring, 11.00 bön och samtalsgrupper, 12.00 middag, 15.00 seminarier, 1700, kvällsmat, 19.00 kvällsmöte i tältet. Efter detta fanns det två cafeterior öppna, en för ungdomar och en för alla andra

Lite avbrott från studier och det ordinarie schemat var temasamlingar och fotbollsutmaning MOGNA mot UNGDOM. Det fanns även tid för beachvolley, bad och kanot mellan de olika hållpunkterna. Hela konferensen var mycket välorganiserad och det märks att de finns erfarenhet i ledarteamet. Kvällsmötena var höjdpunkten på konferensen med mycket bra talare, gripande vittnesbörd och ett lovsångsteam med mycket samspelta och duktiga musiker.

En kväll fick vi även bevittna en vigsel och tre dop i havsviken. Det var lite svårt att se hela ceremonin för de kortväxta men en del gjorde då som sackaios och klättrade upp i träden. Andra fick nöja sig med ryggtavlor eller en blick ut mot havet och Öland som ligger rakt ut från Timmernabbens kust.

Om du vill ha en vecka av avkoppling och förnyelse rekommenderas nästa års upplaga av konferensen.

Text och Bild: Jerker Bergman