Missionsgudstjänst den 26/11 i M-sel

Våra missionärer Miriam och Nils-Börje med sina tre prinsessor gästade oss i Mellansel söndagen den 26 november.

Nils-Börje och Miriam berättade inspirerande om uppdraget att berätta om Jesus för dem som aldrig hört talats om honom – Jesus har räddat alla människor men inte alla vet om det.
De talade också om det sociala arbetet som går hand i hand med evangelisationen. Människor förundras över hur de som kristna vill hjälpa dem som inte är det – som t ex människorna i den by som helt brann ned.

Till det sociala arbetet hör bl a ett stort hälsoprojekt där de utbildar och informerar om HIV, sex och samlevnad – ämnen som är väldigt tabubelagda men där kunskapen kan vara livsavgörande.

Båda har de haft spännande möten med mäktiga byahövdingar. Nils-Börje fick träffa en hövding i en avlägsen by som ville ha Bibeln förklarad. Miriam blev kallad till en hövding som ville ha hjälp med utbildning av lokala hälsoinspiratörer. Den hövdingen regerade i en by(förort) dit varken taxi eller bussar far och var så mäktig att Miriam inte fick tilltala honom direkt utan fick tala via en av hans män.

Innan avslutande te och kaffestund bjöd Miriam på proteinrika, torkade gräshoppor. Några modiga var det som smakade på dem.

Efter nyåret återvänder familjen till arbetet i Niger…

Text och bild: Teodor Nimmersjö