2013- Ett år med än större fokus på- och leva närmre Gud

20130101_220914

Gud är alltid nära oss, men vi kan ändå råka vara frånvarande från honom. Låt mej förklara: Min fru kan vara nära mej.  Ja vi kanske t.o.m sitter i samma soffa. Hon kan säga något till mej. Och nu, till min frus stora förtjusning, måste jag erkänna något. Ibland har inte något av det hon sagt gått in. Jag har knappt hört att hon pratat med mej för att jag haft min uppmärksamhet på annat, t.ex. TVn eller mobilen. HON är nära mej men JAG är frånvarande.
På samma sätt kan det vara mellan Gud och människan. Gud är alltid nära oss. ”Han sitter med oss i soffan” och vill ha en relation med oss. Min önskan är att oftare ”stänga av” det som distraherar, för att istället vara mer närvarande med Gud. För i de stunderna märker jag att han är nära och ser hur mycket gott han har att ge.

Jag hoppas även kunna vara mer närvarande mot min fru för vi har också mycket gott att ge varandra:)

Ett av Gud välsignat 2013 önskar jag Dig,!

 

/Samuel Söderberg