Nu erbjuds guidad vandring genom bibeln på Bönhuset!

Hur har du det med dina kunskaper i gamla testamentet? Hur har du det med kollen på de ”stora” Gudsmännen? Tycker du det är svårt att hänga med i hur Israels släktled hänger ihop? Hur än dina tidigare bibelkunskaper ser ut så kan det alltid vara utvecklande att ta chansen till en guidad tur genom gamla testamentet och Israels släktled.

Det är Betty Arvidsson från Skorped som står för guidningen genom gamla testamentet. Genom hennes intresse och stora kunskap om Israels historia bjuds vi på bibelstudier under vårterminen på Bönhuset, Gottne. I Torsdags (den 31/1) hölls den andra träffen i denna bibelstudieserie, som Betty själv valt att kalla ”Vandring genom bibeln” och ett tjugotal åhörare hade samlats för att ta del av undervisningen.

2013-01-31 20.58.45
Betty Arvidsson visar Jakobs spännande flyktväg från sin egen bror Essau och hur Jakob, 20 år senare tvingas fly igen och gå tillbaka till sin bror (Från 1Mos 28:10 och framåt).

Genom att vandra genom bibeln tillsammans med en guide med goda kunskaper kan vi få se och upptäcka saker och detaljer som vi tidigare kanske inte tänkt på eller ej sett tidigare . Den här vandringen fokuserar på Israels historia och det fascinerar att se Guds ledning genom generationer.

På två träffar har Betty hunnit guida oss genom Abrahams, Isaks och Jakobs liv. -Abraham är ursprunget. En man som lydde Gud. En släkt som Gud utvalde, säger Betty Arvidsson. Vi ser i bibeln hur löftet som Gud gav Abraham också följde till kommande generationerna. Till Isak och sedan till Jakob.

-Jakob var en underlig typ, säger Betty, men det visar också på Guds nåd och omsorg. Gud utväljer vem han vill.

Varannan Torsdag klockan 19 udda veckor hålls dessa träffar. Det här är bara början på en spännande resa genom gamla testamentet, så det är absolut inte för sent att haka på om man har missat de tidigare träffarna. Du kan alltså fortfarande ta chansen att vara med och lära dig mer om Israels ursprung och historia samt hur det hör ihop med oss som lever idag. Nästa träff är alltså den 14/2. Varmt välkommen!

/Samuel Söderberg