Ricky rockar fett- för Jesus

Fredagen den 12:e april var det fullt ös i Bönhusets lokal. Det var den kristna hiphoparen Ricky från Gävle som gästade Gottne.

Kristen hiphop. finns det något som heter så? Efter fredagkvällens konsert kan besökarna svara ja på den frågan. Ricky är en av väldigt få artister som arbetar med hiphop som har kristet budskap. Just nu är han ute och turnerar med sin senaste platta ”Kärleksfabriken” som släpptes i Januari.

Ricky fick hela Bönhuset att gunga och hans energi på scenen smittade av sig på publiken som inte kunde sitta still. Ricky rappar taktfast och tajt och gör hela upplevelsen ännu svängigare. Med på scenen fanns också Emma Eliasson som både gjorde starka sånginsatser i de melodiösa refrängerna samt rappade.

 

Ricky bjöd på hög energi under kvällen.
Ricky bjöd på hög energi under kvällen.

 

Mitt i konserten bryter Ricky av med att berätta om delar av sitt liv. Hans uppväxt i Chile var trasslig med en Far som alkoholist och som misshandlade Rickys mamma. De flydde till Sverige och här fortsatte problemen. Tunga droger och kriminalitet blev en del av vardagen pga olika omständigheter. Det blev så tungt att Ricky inte orkade leva längre. Då kom Jesus in i bilden och räddade honom i sista sekunden och Ricky berättar; ”Vore det inte för Jesus hade jag varit död”. När Ricky berättar om det här fylls Bönhuset med en mättad Gudsnärvaro och alla i lokalen sitter knäpptysta. Tystnaden bryts tillfälligt när Ricky säger: ”Vad snälla ni är! Är ni så här duktiga på att lyssna i skolan också?” Då svarar den unga publiken i kör: ”Neeej”!

publik
Publiken var med på noterna i Fredagskväll.

Konserten fortsätter och Ricky river av ett antal svängiga låtar från sin nya skiva och även från tidigare plattor. Konserten slutar och inom mig lever Rickys starka berättelse kvar samt en rappande strof som handlar om Jesus: ”Han kom inte till världen för att döma den, han kom hit ner till världen för att rädda den” . Ricky fick erfara räddning i ”sista sekunden” precis innan det var för sent, men vi kan alla få göra den erfarenheten genom att öppna upp för Jesus i våra liv. Vi behöver inte vänta till sista sekunden, vi kan göra det här och nu.

/Samuel Söderberg