”Glad att få leva”

Jag heter Lennart Lindblad, en 74-årig glad och förnöjd pensionär och bor i Yttersel sen 19 år tillbaka.

Jag bosatte mig i Själevad och bildade familj som i dag består av fru, tre döttrar och sju barnbarn. Jag föddes och växte upp i Gottne. Det som var unikt för vår familj var att vi flyttade till Yttersel under sommaren för att sköta det jordbruk som vi ägde tillsammans med en morbror. Yttersel var en sommaridyll som bestod av både slåtter och lek, och där bodde också mormor.

Mitt stora intresse sen tidiga barnaår har varit lastbilar, detta intresse väcktes hos vår granne i Gottne, farbror Jonke, och vid tolv års ålder körde jag hans lastbilar medan han stod glatt och beskådade dåraktigheterna. Som en följd av detta startade jag tidigt ett företag med lastmaskiner och hade den huvudsakliga sysselsättningen förlagd till Skogsägarnas sågverk i Svedjeholmen.

En dröm jag burit på var att få äga ett hus på landet och få arbeta i liten skala med skogsbruk, det förverkligades när jag beslutade mig för att renovera vårt gamla förfallna hus i Yttersel. Och vid 55 års ålder blev det verklighet. Företaget avvecklades succesivt.

Det mest värdefulla i mitt liv har varit min kristna tro som jag haft med mig från tidiga barnaår. En tro som jag känt en förtröstan och trygghet i både när det varit perioder av svåra prövningar, och under de här dagarna när det bara rullar på och man känner hur gott livet är.

Till sist men inte minst drömmen om att samfundsgränser skulle suddas ut och de kristna skulle finnas tillsammans i en gemenskap. Det har nu gått i uppfyllelse i och med bildandet av Framtidskyrkan.

”Mitt liv är, och har varit gott att leva”

/Lennart Lindblad

Att Lennart är en varm och innerlig person vet vi alla som känner honom. Han finns alltid till hands om någon behöver ett handtag. Till sitt stora sociala nätverk  och kontakter, är han inte sen att dela med sig av sin gudstro.  Att Lennart är en inspiration för både unga som gamla, är ingen överdrift. Överskriften till detta inlägg är ett av Lennarts favoritord, sången av Sören Jansson ”Glad att få leva” och gäller i högsta grad för Lennart. Han är alltid på väg att hjälpa till där det behövs, han går aldrig i ”pension”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8R5dEk0lTCI[/youtube]

/Lasse C 

[display-gallery size=”thumbnail” hide_featured=”1″]