Från död till liv..

 

Från död till liv..

Satt för en dryg vecka tillbaka och vakade vid min svärfars dödsbädd. Kampen pågick under några dagar, och hans barn och barn-barn vakade troget dygnet runt tills svärfar drog sitt sista andedrag. Att dö är en sak, men vägen dit kan vara nog så tungsam. När vi skiljs åt så är sorgen svår och obönhörlig men när vi vet att vi en dag ska mötas så känns det hopp i all sorg. Svärfar hade i unga dagar lagt sitt liv i Jesus händer med hoppet om att han skulle vara med honom hela livet och ända in i döden.

En av dom sista kvällarna så var flera samlade runt sjukhusbädden, barn, barn-barn, och barn-barns-barnet Wilma. Det var gripande att se hur livet var på väg att starta för den minste, blott några få veckor, och hur livet rann ut för svärfar drygt 82 år. Död och liv i samma rum.

Wilma

Wilma sover tryggt trotts allt

Nu är det påsk och vi firar Jesus lidande död och uppståndelse. Tänk att Jesus vann en evig seger i den död som han fick på Golgata. Tänk att ett tillsynes så stort nederlag, blev gjord till en så stor och fullkomlig seger, över döden och synden. Detta gäller än i dag och för evigt. En dag ska vi träffa alla som vi fått ta avsked av här.

Äger du det hoppet att Jesus följer dig här i tiden och ända in i döden? Kanske dags att ta tag i det det som är mest viktigt i ditt liv, ditt förhållande till den uppståndne Kristus. Han har makten att lotsa dig här i livet och ända in i döden. Det Jesus gjorde på Golgata gjorde han för alla människor, där är ju även du medräknad.

 Lasse C

Det finns hopp lyssna på sången om att vi ska ses igen!   [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JqqyGlz45CM[/youtube]