Ungdomsmöte i Gottne: Jesus- världens ljus

Ikväll var det ungdomsmöte i Gottne. En Gudstjänst av ungdomar för ungdomar. Dock finns ingen strikt åldersgräns så jag blev insläppt trots att ungdomsåren är ett minne blott. När jag kliver in genom dörren ett par minuter i åtta möts jag av ett ganska stort gäng ungdomar som tagit sig till Bönhuset i Gottne. Det är inte bara Gottnefolk utan ungdomar från olika delar av kommunen har hittat hit.

Elina Sjulsson, ungdomsledare på Elimkyrkan i Örnsköldsvik, predikade om att Jesus är världens ljus (Joh8:12). Hon använde en liknelse om hur ett mörkt rum blir ljust när man tänder en lampa i rummet. I ett ljust rum är det inte mörkt och lika självklart är det att Jesus vill lysa upp i våra liv, i vår oro. Elina läste också ur Bibeln från Jeremia 29:11 Jag vet väl vilka tankar jag har för eder, säger HERREN, nämligen fridens tankar och icke ofärdens, till att giva eder en framtid och ett hopp. 

Elina Sjulsson
Elina Sjulsson

Marie & Daniel Van Der Eerden m.fl ledde lovsången ikväll. Paret Van Der Eerden blir för övrigt Gottnebor senare i höst. Det är fullt komp med keyboard, gitarrer, bas & trummor. Allt detta insvept av snygga ljuseffekter som Oskar Johansson sköter om. Lovsångsteamet är tydliga med att detta inte är en konsert. ”Vi sjunger lovsånger till Gud”. Jag blir glad av att se den ärliga längtan av att upphöja Gud och att Han får bli synlig genom lovsången. Det fanns även möjlighet att få personlig förbön under kvällen.

Lovsång
Lovsång

Efter mötet fortsatte umgänget med fika och jag gissar att i skrivande stund är kvällen fortfarande ung för de ungdomar som är på Bönhuset ikväll.

 

/Samuel Söderberg